На 14 септември всяка година християните почитат главния символ на

...
 
На 14 септември всяка година християните почитат главния символ на
Коментари Харесай

Кръстовден е един от най-древните християнски празници

 

На 14 септември всяка година християните почитат основния знак на своята религия

 

Празникът Въздвижение на Светия кръст, който се празнува на 14 септември, е от изключително значение за християните. Затова на този ден те се стичат към храмовете, а тези, които не могат да намерят време за това, са съветвани да се молят вкъщи и да правят положителни каузи.

С Въздвижението на Светия кръст са свързани доста обичаи. Затова би трябвало да знаете какво можете и какво не можете да вършиме на този ден.

Историята на празника

 

През четвърти век кралица Елена намерила кръста на Голгота, на който е разпнат Исус. Именно с това събитие е обвързван празникът. По -късно, при разкопки, археолозите разкрили пещерата, в която Христос бил заровен. Намира се северозападно от Йерусалим. Вярващите издигнали там църквата на Гроба Господен, в която плодородният огън се спуска всяка година.

 

 

 

Празникът Въздвижение на Светия кръст е един от най -древните. За страдание кръстът, на който е разпнат Исус, не е оживял напълно. Различни елементи от него обаче се съхраняват в най -известните храмове по света. А християните на 14 септември всяка година почитат основния знак на своята религия.

 

Какво можете да извършите?

 

На този ден е хубаво да посетите църквата. Ако графикът не можете да го извършите, тогава духовенството ви поучава да прочетете къса молитва:

„ Животворящ кръст Господен, опази мен и фамилията ми от беди, от зли очи и действия, помогни да намираме обич, взаимно съгласие и да укрепваме вярата си. Амин „.

 

Това може да се направи както на работа, по този начин и вкъщи. Тази елементарна молитва се предлага да се чете всекидневно, с цел да ви защищити от всевъзможни проблеми.

На празника Въздвижение на Светия кръст хората, съгласно традицията, се срещат с родственици. Отделете време за вашите близки, родители, деца. Можете да подарите на обичания човек кръст или различен предмет, обвързван с духовността.

 

 

Какво не трябва да се прави?

 

Трябва да се съблюдават постите. Забранено е яденето на риба, месо, млечни артикули и яйца. Истинските вярващи постановат строги табута на разнообразни развлекателни събития. Както при множеството църковни празници, би трябвало да избягвате почистването и други домашен отговорности.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР